ΤΟ KETTLEBELL ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Τα Δράμια ή Kettlebells στην Αγγλική και Girya στα Ρώσικα είναι μια αρχαία μέθοδος προπόνησης και άθλημα που προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα.

Η προπόνηση με τα δράμια είναι απο τις πιο ωφέλιμες ασκήσεις που υπάρχουν για να αναπτύξει κανείς θεαματικά τις αθλητικές του ικανότητες, να κτίσει πραγματική δύναμη, αντοχή και να ανεβάσει τα επίπεδα του προπονητικού του όγκου. Βελτιώνουν την ευλυγισία ταυτόχρονα αυξάνοντας τη δύναμη και τη εκρηκτικότητα.

Με τα kettlebells μπορείτε να κάνετε όλες τις τυπικές ασκήσεις με βάρη όπως πιέσεις, πάγκου, κάμψεις κτλ.

Εντούτοις, η ξεχωριστή αξία των kettle bells προσδιορίζεται από τη βαλλιστική, εκρηκτική άσκηση που μπορούν να προσφέρουν όπως ολυμπιακές άρσεις, επολε, ζετε, αρασε κτλ.

Επιπλέον, συμβάλουν στην ανάπτυξη απίστευτης μυϊκής αντοχής όταν γίνονται για υψηλές επαναλήψεις, και με ένα κατάλληλο σχέδιο διατροφής συμβάλει έτσι ώστε οποιοδήποτε υπερβολικό λίπος έχετε να λειώσει πολύ γρήγορα.

Οι βαλλιστικές ασκήσεις δεν είναι οι μόνες ασκήσεις από τις οποίες μπορείτε να ωφεληθείτε.

Ασκήσεις όπως: τουρκικό get-up, Bent press, και ο Ανεμόμυλος θα αναπτύξουν τρομερά δυνατή μέση και κοιλιακή χώρα και θα αυξήσουν την ευλυγισία και τη σταθερότητα ώμων. Κατά συνέπεια πολλοί φυσιοθεραπευτές στο εξωτερικό χρησιμοποιούν kettle bells με τους ασθενείς τους για άσκησης επανένταξης. 

Η σωστή μέθοδος προπόνησης (αυτή που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες) προϋποθέτει καθημερινή προπόνηση 5 με 6 φορές την εβδομάδα.
Σε αντίθεση με την κλασσική μέθοδο που χρησιμοποιεί ο πολύς κόσμος τα προγράμματα δεν απαρτίζονται από πολλές ασκήσεις και πολλά σετ, ούτε φυσικά υπάρχει διαχωρισμός τους σώματος σε μυϊκές ομάδες και προπόνηση μέχρι εξάντλησης σε κάθε μυ από κάθε δυνατή γωνία. Ανάλογα λοιπόν το προπονητικό πρόγραμμα του εκάστοτε αθλητή μπορούν να ενταχθούν για βέλτιστα αποτελέσματα!!Και όλα αυτά πάντα με την επίβλεψη ενός πιστοποιημένου και ενημερωμένου προπονητή. Εαν ρωτάτε εμένα τα χρησιμοποιώ σε κάθε μου προπόνηση.