News & Events

1st international congress “Sports Cardiology 2020"

Το 1o συνέδριο στην Ελλάδα και το 1ο γενικά επί εποχή Κορονοϊού παρόλο τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Επεμβατικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακών Παθήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μεγάλη μου τιμή που συμμετείχα ενεργά μιλώντας για τις νέες μεθόδους της ασφαλούς Άσκησης και της διατροφής ανάμεσα σε τόσους διακεκριμενους επιστήμονες από όλο τον κόσμο πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν νέα γεννήθηκαν εύχομαι να γίνει θεσμός και να είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την σωστή και άρτια γνώση της ασφαλής άσκησης και της διατροφής καθώς η υγεία της καρδιάς μας εξαρτάται από την ποιότητα που ζούμε.

Μέτρον Άριστον σε όλα.

2nd international congress “Sports Cardiology 2021”

Το 2ο Συνέδριο στην Ελλάδα που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Επεμβατικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακών Παθήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ορθή και ασφαλής άσκηση γίνεται με προϋποθέσεις και μόνο. Δεν μπορούν όλοι να κάνουν τα ίδια.

Είναι πολλοί οι παράγοντες και τα guidelines που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν για να έχουμε τα βέλτιστα από την άσκηση.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και αναλυθηκαν κρίσιμα θέματα της καρδιολογίας,αλλά και η γενικότερη διερεύνηση των επιπτώσεων του αθλητισμού στην καρδιαγγειακή υγεία.

Οι υψηλού κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν η εγγύηση για την κάλυψη αυτών των θεμάτων με την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων σχετικά με την άσκηση και την επίδραση της στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μεγάλη μου τιμή που για 2η συνεχομενη χρόνια συμμετείχα ενεργά θέτοντας την ψυχικη υγεια ως προτεραιότητα και μιλώντας για τις νέες μεθόδους της ασφαλούς Άσκησης και της Διατροφής ανάμεσα σε τόσους διακεκριμενους και έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν νέα γεννήθηκαν εύχομαι αυτό το συνέδριο να γίνει θεσμός και να είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την σωστή και άρτια γνώση της ασφαλούς Ασκησης και της Διατροφής καθώς η υγεία της καρδιάς μας εξαρτάται από την ποιότητα που ζούμε.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και εναν από τους πιο εξαίρετους επεμβατικούς καρδιολόγους που έχουμε στην Ελλάδα και πάνω από ολα άνθρωπο Διδάκτωρ Α.Π.Θ. και Διευθυντή Β ́ Καρδιολογικής Κλινικής στο Nαυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Κο Σπύρο Παπαϊωάννου καθώς και όλη την οργανωτική επιτροπή για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο επιστημονικό αυτό συνέδριο.